Regenwaterput & septische put plaatsen

Specialist in het plaatsen van septische putten & regenwaterputten

U kan bij ons terecht voor het professioneel plaatsen van zowel regewaterputten als septische putten. En dit steeds aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Septische put plaatsen

Een septische put wordt gebruikt om uw afvalwater (wc, douche, wasmachine, …) te zuiveren alvorens het in de riolering terecht komt.

Het verschil met een beerput is dat een septische put een afvoer heeft naar het centrale rioolnetwerk.

Hoe gaan te werk bij het plaatsen van een septische put?

  1. We gaan eerst de plaats bepalen. Idealiter zo dicht mogelijk bij het gebouw en een plaats die goed bereikbaar is (meestal de oprit dus).
  2. We gaan grond uitgraven.
  3. We gaan de bodem verstevigen met stabilisé. Indien de put in een gebied met een hoog grondwaterpeil komt, gaan we deze nog extra verankeren.
  4. Volgende stap is het plaatsen van de aan- en afvoerbuizen.
  5. In de laatste stap gaan we de tank vullen met water om te controleren op lekken.

Regenwaterput plaatsen

Het is voor veel mensen een grote uitdaging om in deze tijden hun waterverbruik te beperken. Het installeren van een regenwaterput kan hierbij helpen. Dankzij onze jarenlange ervaring in het plaatsen van putten, zijn wij erin gespecialiseerd om kwaliteitsvolle regenputten aan te leggen zodat u geld kan besparen op uw waterrekening.

Zoals hierboven reeds aangehaald bespaart u kosten door regenwater op te slagen. U kan vervolgens het opgeslagen regenwater gebruiken voor uw toilet, wasmachine, beregening in de tuin, …

Wist u dat u door een waterput te gebruiken 50% bespaart op leidingwater? Dat is een hele hoop!

Heb ik ook een regenwaterpomp nodig?

Ja. Via een regenwaterpomp wordt het regenwater via een afzonderlijk circuit door uw huis verspreid. Sinds enkele jaren zijn dergelijke regenwaterpompen bij nieuwbouwwoningen zelfs verplicht.