U bent hier: Chapewerken > Chape leggen Jette

  OFFERTE CHAPEWERKEN

  Waarvoor wilt u een offerte?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Wat is de oppervlakte?*

  Gewenste dikte?

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze chappers voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   


  Chape leggen? Reken op ons voor al uw chapewerken in Jette!

  Een dekvloer, ook wel chape genoemd, is een essentieel onderdeel van elk vloerbouwproject in regio Jette. De dekvloer wordt gebruikt als fundering voor de uiteindelijke vloerbedekking. In veel gevallen dient het ook om eventuele onnefenheden uit te vullen. Meestal gaat het om kabels & leidingen. 

  Chape leggen is werk voor specialisten. En gelukkig voor u kan in Jette op ons rekenen!

  De chapelaag moet volledig egaal zijn en moet ook vochtafstotend zijn. De benodigde hoeveelheid zand en cement wordt uiteraard bepaald door de hoeveelheid dekvloer die u wilt leggen. Deze wordt berekend op basis van enerzijds het oppervlak van de vloer en anderzijds de dikte van de dekvloer. De minimale dikte van een dekvloer is 5 cm, maar de dekvloer is vaak 9 tot 10 cm dik.

  De chape moet goed worden gedroogd nadat deze is gelegd en geëgaliseerd. Als u de vloer verder wilt afwerken, is een goed gedroogde chape essentieel. Je kunt niet beginnen met een dekvloer die niet helemaal droog is.

  De droogtijd moet worden bepaald door de vloerbedekking. Een tegelvloer heeft bijvoorbeeld minder droogtijd nodig dan een laminaat- of parketvloer.

  De droogtijd is te benaderen door 7 tot 10 dagen te rekenen voor 1 centimeter. Bij optimale weersomstandigen kan de droogtijd inkorten. Zorg ervoor dat de kamer voldoende luchtstroom heeft en de juiste temperatuur heeft.

  U kan op ons rekenen voor professionele chapewerken & advies in Jette & omsteken!

  Chapewerken Jette, welke soort chape moet ik leggen?

  Chape bestaat uit zand, cement en water. De exacte hoeveelheden van deze drie factoren kunnen variëren. Vaak wordt echter 1/4 cement en 3/4 zand gebruikt. Dit wordt vervolgens gecombineerd met water. In dat geval krijgt u de standaard cementgebonden dekvloer.

  In sommige omstandigheden worden andere elementen in de compositie gebruikt. Zo krijg je andere soorten chapevloeren, elk met hun eigen set van kwaliteiten en voordelen.

  Anhydrietchape

  Anhydrietdekvloeren worden gemaakt door cement te vervangen door anhydriet, een gipsbindmiddel. Deze vorm van dekvloer is uitzonderlijk sterk en wordt vaak gebruikt in grotere bouwprojecten zoals winkelcentra, magazijnen en garages.

  Isolerende chape

  Isolerende chape is een vorm van dekvloer die isolatiemateriaal bevat. In veel gevallen worden PUR-korrels of EPS-korrels gebruikt.

  Als je kiest voor een isolerende chape wil dit niet zeggen dat vloerisolatie niet meer noodzakelijk is! Het gaat hier enkel om een extra isolatielaag.

  Sneldrogende chape

  Sneldrogende chape is een vorm van dekvloer waaraan droogversnellers zijn toegevoegd. Deze droogversnellers werken door de droogtijd van de dekvloer te verkorten. Een standaard cementgebonden dekvloer heeft immers 4 weken of langer nodig om te drogen. Als u het bouwproces wilt versnellen, gebruik dan een sneldrogende dekvloer. Deze dekvloer is iets duurder, maar kan u helpen uw bouwproject sneller af te ronden.

  De hoeveelheid droogversnellers die u in uw mengsel gebruikt, bepaalt hoeveel u de droogtijd kunt verkorten. De droogtijd kan worden teruggebracht tot twee weken, een week of zelfs een paar dagen.

  Hellingchape

  Een hellende laag beton die op een vlakke ondergrond wordt geplaatst, wordt een hellingchape genoemd (vb. Voor een plat dak, inloopdouche, terras …). Je voorkomt dat er water op zo’n helling staat.

  Wat kan u van ons verwachten?

  • Een locatiebezoek bij uw thuis of bedrijf.
  • Begeleiding bij de keuze van materialen & aanschaf.
  • Een vrijblijvende offerte die rekening houdt met uw voorkeuren.

  Zelfwerkend zaakvoerder
  Vrijblijvend plaatsbezoek & gratis offerte
  Altijd correcte prijzen
  Kwaliteitsvolle uitvoering van ieder project
  Alles uitgevoerd door één firma
  Eigen materiaal & vrachtwagens
  Ook ervaring met archeologische opgravingen

  Over ons

  Wij spreken zowel particulieren, bouwfirma’s, aannemers, tuinbedrijven als landbouwbedrijven aan. Wij hechten zeer veel belang aan persoonlijk contact en op voorhand de situatie gaan bekijken. Voor vrijblijvend advies en informatie kan u ons altijd contacteren.

  Grote en kleine werken

  Onze vingers staan altijd te kriebelen om te kunnen werken. Met onze machines doen we zowel grote als kleine werken. Iedereen kan bij ons terecht.

  Wat u van ons mag verwachten?

  Wij zijn flexibel naar materiaalgebruik, tijdschema en uitvoering toe. Zelf hechten wij veel belang aan orde, netheid, stiptheid en correctheid. Daarom zijn we uw ideale partner!

  Contacteer ons dus gerust voor een gratis plaatsbezoek en een vrijblijvende offerte.

  Wij behoren tot een netwerk van grondwerkers die actief zijn in gans Vlaanderen. Wij helpen dan ook met plezier iedereen verder

  Start nu je gratis offerteaanvraag & wij zoeken de aannemer met de juiste kennis en ervaring bij jou in de regio! Zonder enige verplichtingen.